Projectes de dansa als Instituts públics d’Hospitalet de Llobregat // EMMCA

 Catalan

 

INTRODUCCIÓ

Des de 2010  col·laboro com a coreògrafa i directora escènica en els projectes comunitaris de l’EMMCA, que es porten a terme en el si de les escoles i els instituts públics d’Hospitalet. En aquests projectes es desenvolupa un procés de creació en dansa i música, durant les hores lectives, amb els alumnes i en col·laboració amb el professorat dels centres educatius. El resultat de la feina es presenta en diversos espais escènics i teatres de renom com el Mercat de les Flors, el Teatre Joventut o l’Auditori de Barcelona.

Com a creadora (subjectivament) aquests sis anys de feina en aquest àmbit han estat determinants i transformadors. Determinants perquè lluny de ser una experiència més en la meva tasca creativa, han passat a ser centrals, conferint un sentit més ampli i ple a la meva feina. Transformadors, perquè observant i escoltant el moviment, l’estar, les presències dels nois i noies que habiten la ciutat, que aprenen a les escoles, que caminen i juguen pels barris, he retrobat la bellesa dels gestos absolutament únics de cada un i cada una. Com a projecte (objectivament) penso que tant en l’àmbit pedagògic (pel treball en col·laboració amb el professorat i l’intercanvi d’eines i mirades sobre el fet d’aprendre i d’ensenyar), com en l’àmbit social (la possibilitat de veure altres maneres de fer art, conèixer altres entorns, treballar relacions i vincles, el que significa el grup i la individualitat en el grup… per nomenar només alguns aspectes) aquesta mena d’experiències són tresors que una comunitat, en aquest cas l’Hospitalet, posseeix: una riquesa que no pertany a ningú i de la que tothom en pot gaudir.

CRONOLOGIA:

  • 2010: Trànsit 2.1. /Escola La Carpa / Institut Rubió i Ors
  • 2011: La Consagració de la primavera / Institut Margarida Xirgú
  • 2012: Caleidoscopi   Video Caleidoscopi (password hospitalet) / Institut Margarida Xirgu
  • 2012 Trànsit 6.1 (video Trànsit 6.1. al Mercat de les Flors) / INS Rubió i Ors, amb la participació del grup instrumental bcn216
Flyer Caleidoscopi i Trànsit 6.1 // disseny: Nuno Rebelo
Flyer Caleidoscopi i Trànsit 6.1 // disseny: Nuno Rebelo

 

  • 2013: La Consagració de la primavera video   /  Institut Margarida Xirgú, grup instrumental bcn216
  • 2014: Institut Eduard Fontserè
  • 2015: Crisàlide In C / Institut Margarida Xirgú, alumnes i professors de l’EMMCA, grup instrumental bcn216

Fotos Crisàlide In C al Mercat de les Flors

video Crisàlide In C (password: emca215)

Flyer Crisàlide IN C
Flyer Crisàlide IN C // diseño: Nuno Rebelo

—-

English

Since 2010 I collaborate as a choreographer and scenic director in the community projects of the EMMCA, developed in public schools and high schools of Hospitalet. In these projects we dive in a process of creation in dance and music, during the academic year, with the students and in collaboration with the pedagogical community of the educational centres. The result of the work is a dance and music piece that is performed in different well-known theatres like Mercat de les Flors, Teatre Joventut, or l’Auditori of Barcelona.
As a creator these six years of work in this field have been determining and transforming. Determining because far from being an experience among others in my creative task, has become a central one, conferring a wider and richer sense to my work. Transforming, because observing and listening the movement, the presence of the boys and girls that inhabit the city, that learn at the schools, that walk and play in the neighborhoods, I have encountered again, the beauty of the absolutely unic gestures of each one. As a project I think that so much in the pedagogical field (because of the work in collaboration with teachers and the exchange of tools and ways of looking and comprehending learning and teaching processes), as in the social field (the possibility to learn about other ways of understanding art, seeing other places, work relations and bonds, what means the group and the individuality in the group… to appoint only some aspects) this sort of experiences are treasures that a community possesses: a wealth that does not belong to anybody but everybody can enjoy and learn from it.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s