Registres evanescents: nou projecte

Presentació: 8 i 9 de juliol en el marc del programa Creació i Museus i Grec Festival de Barcelona 2022.

Acompanyada de la jove ballarina i coreògrafa Blanca Tolsà i del músic i artista sonor Alfredo Costa-Monteiro, el projecte proposa fer una immersió en els materials de la col·lecció de Nubla per crear un espai on cos i so miren, amb el mateix esperit experimental, aquesta història recent ha deixat a través de les empremtes, de les restes materials i immaterials.
És un fet rellevant d’aquest procés la vinculació de la creadora Constanza Brnčić, amb una trajectòria consolidada a Barcelona, amb una coreògrafa emergent com és Blanca Tolsà. En el marc d’aquest projecte es facilitarà l’encreuament de dues creadores amb una inquietud escènica i de pensament al voltant del cos i el so compartida.
Aquest projecte d’experimentació també pretén indagar amb el fons patrimonial del cos des de dues generacions diferents. El procés d’anàlisi i estudi del fons de Víctor Nubla es posarà en relació amb altres artistes i pensadors de la ciutat mitjançant un format de laboratori, on es compartiran materials i s’obriran espais de pràctica física i de reflexió que acompanyaran la recerca. Per tant el material d’arxiu es posarà a l’abast d’un col·lectiu de persones que “contaminaran” la recerca des de diferents àrees de pensament i fisicalitats i faran extensiva l’acció de “ressò” que des del Museu es vol impulsar.
Aquest projecte s’iniciarà amb una recerca i aproximació a l’arxiu del Victor Nubla que alternarà períodes de residència entre Graner i el Museu durant el primer semestre del 2022 i que tancarà amb una presentació del procés en el marc del Grec del 2022. És important destacar que ja s’estan dissenyant una sèrie de ressonàncies més enllà del programa de Creació i Museus promogudes per la bona entesa que s’està teixint entre els dos equipaments, i que el procés de recerca es valora com a portador d’una gran potencialitat i completament necessari en la Barcelona actual.
La triangulació entre el Museu de la Música, el Graner i Constanza Brnčić creiem que pot aportar un espai
d’aprenentatge compartit així com plantejar noves possibilitats de qüestionament al voltant la creació escènica. La transformació dels equipaments és fonamental dins d’un programa com Creació i Museus, i cal que aquests equipaments possibilitin marcs d’acció cap a la comunitat artística i la ciutat. Dins d’aquesta construcció a mig termini ja s’està tancant la possibilitat de donar-hi continuïtat al procés amb la materialització d’una obra escènica dins del programa Escenes de l’Auditori de Barcelona la temporada 22- 23, presumiblement en el primer trimestre del 2023 coincidint amb l’exposició temporal que, des d’aquesta problemàtica i focus, s’està preparant al Museu de la Música enfocada a la mort i evanescència dels formats d’enregistrament.


Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s